По-общо:

Рецепти с риба лаврак

50 резултата отговарящи на филтъра
Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>

Как се приготвя Лаврак

Лавракът (на английски European seabass) е една от най-вкусните риби, разпространена основно в Атлантически океан и Средиземно море. Месото е вкусно, плътно и не много мазно. Когато купувате лаврак, така както и при останалите риби, очите трябва да са свежи и ярки. Мътните очи са индикатор за стара риба. Задължително рибата трябва да е съхранявана върху лед. Задължително избирайте почистен лаврак, защото люспите са многобройни и трудни за отстраняване. Преди готвене се уверете, че хрилете са отстранени, защото те придават горчив вкус на рибата.

Най-вкусният начин за приготвяне на лаврак е пърженето. Кожата става хрупкава и приятна. Най-често се поднася изпечен на скара на дървени въглища, но може също да се опече и на обикновенна скара, фурна или във фолио. За по-здравословно може да се направи на пара, а почистеният от кожата и филетиран лаврка става много вкусен като се панира.

Вкусена печена риба лаврак с лимон във фолио на фурна

Вкусена печена риба лаврак с лимон във фолио на фурна - снимка на рецептата

Рецепта:

Лавраците се почистват от вътрешностите и се намазват отвътре и отвън с олио, сол, черен и червен...

Натиснете за да отворите цялата рецепта

Лаврак с чесън във фолио на скара

Лавракът се почиства от вътрешностите и се посолява отвътре и отвън....Увитата риба се пече на скара за по 10 минути от всяка страна.

Печена риба лаврак с чесън във фолио на скара

Печен лаврак на фурна

Фурната се загрява на 200 С.

Печена риба лаврак с магданоз, розмарин и чесън на фурна

Печена риба лаврак с лимон на фурна

Лимоните се нарязват на кръгчета и се редят във вътрешността на всяка риба....След това фолиото се маха и рибата се запича за още няколко минути на 200 градуса до апетитен загар....Рибата се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Печена риба лаврак с лимон под фолио на фурна

Печен лаврак с пипер на тиган

Лавракът се почиства от опашката и главата, разполовява се и се поръсва със зърната пипер и сол.

Пържен - печен лаврак с пипер на тиган

Печен лаврак на скара с билки

Отвътре се слагат няколко резенчета чесън, стъркче мащерка и стръкче розмарин.

Печена риба лаврак на скара с чесън и билки (мащерка, розмарин, див лук)

Печена риба лаврак с лимон, картофи, лук и гъби на фурна

Фурната се загрява на 200 С.

Печена риба лаврак с лимон, картофи, лук и гъби на фурна в йенско стъкло (тава)

Печена риба лаврак с чери домати и ароматно билково масло на фурна

Правят се няколко разреза върху лавраците.

Печена риба лаврак с ароматно билково масло на фурна

Лаврак със сос от лимон, зехтин, чесън и подправки

В малка купа се смесват лимоновият сок, зехтинът, кората от лимона, чесънът, черният пипер....Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.


Филе лаврак на тиган / грил тиган върху канапе от задушени зеленчуци

Филетата лаврак се измиват и подсушават добре....След това се слагат на оребрен тиган, с кожата надолу, и се пекат около 3 минути.

Филе лаврак на тиган / грил тиган върху канапе от задушени зеленчуци

Печен лаврак на скара

Правят се разрези по кожата с остър нож, за да се изпече по-равномерно....Пече се на предварително загрята скара от двете страни до готовност.

Лесен печен лаврак на скара

Печен лаврак на скара по гръцки с лимонов дресинг с риган

Изпечените лавраци се сервират, полети с лимоновия дресинг и поръсени с накълцан магданоз.

Печен лаврак на скара по гръцки с лимонов дресинг с риган

Печени лавраци с картофи, розмарин и бяло вино на фурна

Овалват се добре и се поливат със зехтин.

Печени риби лаврак с картофи, розмарин и бяло вино на фурна

Лаврак на скара с копърово песто

Приготвя се песто сос като в блендер се смилат бадемите, чесънът, зехтинът, сокът от един лимон и копърът.

Печена риба лаврак на скара с песто от копър, чесън и бадеми

Печен лаврак с пресен розмарин и лимон на скара

Рибите се почистват и се намазват отвътре и отвън със зехтин, сол и черен пипер.

Печен лаврак с пресен розмарин и лимон на скара

Печена риба лаврак с картофи и чери домати на фурна

Около рибата се нареждат цели чери доматчета и резени лимон....Рибата се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Печена риба лаврак с картофи и чери домати на фурна

Лаврак с орехи във фолио на скара

Лавраците се пълнят със соса и се увиват във фолио, след което се пекат на скара или грил за 10 минути от всяка страна.

Печена риба лаврак пълнена с орехи, лук и гъби във фолио на скара или грил

Рибена супа / чорба от лаврак със застройка от прясно мляко и жълтък

Приготвя се застройка от прясното мляко и жълтъка и се изсипва в рибената чорба.

Рибена супа / чорба от лаврак със застройка от прясно мляко и жълтък

Филе лаврак на тиган / грил тиган върху канапе от спаначено пюре

Обръщат се и се подправят със сока от лимона.

Филе лаврак на тиган / грил тиган върху канапе от спаначено пюре

Печена риба лаврак на скара

Скарата се намазва с малко зехтин и рибите се слагат да се пекат за около 8 минути на страна.

Печена риба лаврак на скара

Печен бяла риба лаврак на скара / грил тиган / барбекю във фолио, босилек, розмарин и зехтин

Двата лаврака се натриват със сол и се намазват със смес от зехтин, черен пипер, сушен розмарин и босилек.

Печена бяла риба лаврак на скара / грил тиган / барбекю във фолио, босилек, розмарин и зехтин

Пълнен лаврак с гъби и моркови във фолио на фурна

Приготвя се плънка, като се изпържват за около 20 минути нарязаните на ситно пресен лук, моркови и гъби, овкусени със сол, девесил и пресен магданоз....Рибата се поставя върху фолио и около нея се редят нарязани моркови, счукан чесън, резенчета лимон и пресен лук.

Пълнена печена риба лаврак с гъби, моркови и бяло вино във фолио на фурна

Печен лаврак с домати, маслини, каперси, лимон и копър по гръцки

Печен лаврак с домати, маслини, каперси, лимон и копър по гръцки

Печен лаврак на фурна с морска сол

Лимонът се нарязва на шайби, които се поставят в коремчетата на всяка риба.


Марината за лаврак с мед, лимон и чесън на фурна

След това лавракът се пече на фурна.


Гръцки сос за скумрия, лаврак, ципура или друга риба от хляб, кисело мляко, чесън, орехи и лимонов сок

Продуктите се смилат до хомогенност.


Печен голям лаврак с картофи, розмарин и бяло вино на фурна

Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути.


Пържено филе от риба лаврак на тиган с чесън, мащерка и розмарин

Пекат се на тигана до готовност.


Лаврак плакия с домати и орехи на фурна

В загретия зехтин се слага лукът и леко се запържва.


Печен лаврак във фолио на фурна с лимон, зехтин и подправки – розмарин и магданоз

Лавраците се намазват със зехтин....Увиват се във фолио и се слагат в тава.


Марината за лаврак с горчица на скара

Смесват се зехтинът, сокът от лимона, 1 щипка бял пипер, 1 щипка риган, 1 щипка розмарин, горчицата, пикантина и 1 щипка пушена сол.


Печен лаврак с домати на керемида

Запържват се нарязаните на ситно лук и чесън в маслото, заедно с доматите от консерва и се прибавят виното и подправките - черен пипер, бахар, дафинов лист....Ястието се пече на умерена фурна за около 40 минути.


Печена риба лаврак със сушени домати, чесън, лимон и босилек на фурна

Вътре рибата се пълни със сушени домати, скилидки чесън и листа пресен босилек.


Лаврак с леща на фурна

В дълбок тиган се запържват в олиото нарязаните на ситно моркови, лук и целина до златисто - около 10 минути, като се бърка непрестанно.


Печен лаврак, пълнен с домати, с босилек, риган, розмарин и пипер на фурна

От половината зехтин се прави кашичка с черния пипер и солта, с която се натрива подсушения лаврак.


Печен лаврак с маслини, лук и каперси и бяло вино на фурна

Лукът се нарязва, посолява се и се счуква.


Печен лаврак със сметана на фурна

В намазана с олио тавичка се наръсва счуканият чесън и отгоре се редят изчистените лавраци.


Рибена чорба (супа) с печено филе пъстърва, ципура или лаврак, домати и чесън

Добавят се доматите.


Печено филе от лаврак на фурна с картофи и сос от масло, моркови, гъби и бяло вино

Отгоре се нареждат овкусените със сол и черен пипер филета риба и са заливат с бялото вино и 1 чаша вода.


Печена риба лаврак с портокал, лимони, резене (фенел) и каперси

Оставят се да се овкусят за около 40 минути.


Лесен печен лаврак на сач с мед, зехтин и лимонов сок

По време на печенето се обръща, за да се запече и от двете страни.


Печено филе от лаврак на скара с доматен сос

Филетата от лаврак се подправят със сол и черен пипер....Приготвят сосът, като за целта чесънът се накълцва и се запържва в загрята мазнина.


Пълнен лаврак със зеленчуци в пергамент

Прибавят се нарязаният на кубчета домат, бялото вино и нарязаната скилидка чесън за плънката....Върху поръсена със зехтин хартия за печене се сипва част от зеленчуковата смес....Завива се в пакетче, поставя се в съд за печене, налива се бялото вино и се пече 20-30 минути при температура на фурната 200 С.


Лаврак на пара с лимонов сок, соев, сос, зехтин и гарнитура с картофи и копър

В горния контейнер се слагат рибите лаврак и се овкусяват със сол, черен пипер, соев сос, зехтин и лимонов сок.


Лаврак с ориз и пушени свински гърди на фурна

Филетата се посоляват и напояват с лимонов сок.


Печен лаврак в плик за готвене със зеленчуци - чери домати, тиквички и моркови и бяло вино

Пликът се затваря и се слага в тава.


Печено филе от лаврак на скара (или грил тиган) с френски сос от каперси, лук и чери домати

Филетата лаврак също се намазват с масло и се слагат върху фолиото с кожата нагоре.


Печено филе от лаврак във фолио с морски дарове - миди и скариди на фурна

Нарязват се и се слагат на хартия за печене.


Печен лаврак в хартия на фурна

Лавракът се почиства и се измива.

Печен лаврак в хартия на фурна

Преглед: Брой:
Страница 1 2 Следваща Последна
© 2007-2024 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.